IT Освіта

Книги Про Програмування Українською

За пару вечорів нудного і повільного читання зі словником цей запас без проблем набивається і через тиждень-два читається взагалі без словника. В принципі так, але термінології купа в різних програмних продуктах. І тому дуже важко уявити чи не буде від української термінології тільки гірше. Так кажете, наче книжки в перекладі самі просто з’являються коли буде N бажаючих.Це взагалі-то бізнес, англомовний і російськомовний ринок великий — тому і вигідно на них перекладати. Спробуйте знайти ІТ книжки польською, чи італійською. Не бачу сенсу читати українською чи російською технічні книжки, проблеми будуть з термінологією.

За допомогою цієї практичної книги ви навчитеся налаштовувати високу продуктивність Java-додатків завдяки кількісному, такий, що піддається перевірці підходу. Робота з книгою не вимагає досвіду програмування мовою С ++ і застосування методів ООП (об’єктноорієнтоване програмування) – досить досвіду роботи з Visual Basic, C, Cobol або Pascal. Поганий код може працювати, але він буде заважати розвиватися проєкту і компанії, адже в ньому постійно потрібно щось лагодити.

Книги з програмування

На сайті магазина можна вибрати цікаву для вас літературу, прочитати анотації, відгуки й навіть кілька сторінок книги, щоби зрозуміти, що ви шукаєте саме цей матеріал. Наші менеджери готові надати читачам необхідні рекомендації по асортименту ділової літератури, зокрема і книгам із програмування. Доставка здійснюється як Києвом, так і Україною. Телефонуйте, і ми допоможемо вам підібрати необхідну комп’ютерну літературу й доставимо в найкоротші терміни. Книга-довідник для вивчення мови програмування Java.

Оскільки розробка може вестися для різних платформ і ситуацій, з’явилася величезна кількість навчальних курсів, авторських і офіційних. Завдяки ним програміст може дізнатися про створення софту для Windows, Mac OS і Linux, мобільних операційних систем або навіть для хмарних сервісів. Відокремленим є веб-програмування з розробленням серверного та клієнтського софту. У третьому, доповненому виданні з’явилися нові глави про дерева ван Емде Боаса і багатопоточні алгоритми, а главу про рекурентність істотно розширили. Також автори змінили подачу матеріалу про динамічне програмування та «жадібні» алгоритми та додали нові вправи та завдання. Для читання технічної літератури по програмуванню не такий вже великий словниковий запас потрібно.

Книга охоплює такі теми, як інверсія залежностей, принципи SOLID та доменно-орієнтоване проектування, а також надає практичні приклади та кейси для застосування цих концепцій у реальних проектах. Оскільки в працівників IT-галузі високе навантаження, вони не завжди можуть відвідати книжковий магазин. Тут на допомогу приходить інтернет-магазин ділової літератури kniga.biz.ua.

Книги з програмування

Купити книжки з програмування рекомендують і досвідченішим користувачам, які вже опанували «ази» цієї науки і хочуть поглибити свої знання, перейти на якісно новий рівень навчання. У таких книжках багато практичних прикладів і завдань, які допомагають тренувати свої навички та вдосконалюватися в улюбленій справі. Підручник знайомить з принципами роботи алгоритмів та їх проектування. Охоплює широкий спектр тем, включаючи алгоритми сортування та пошуку, графові алгоритми, динамічне програмування та жадібні алгоритми. Вона також містить розділи, присвячені таким складним темам, як рандомізовані алгоритми, лінійне програмування та криптографія. Книга написана так, щоб бути доступною як для студентів, так і для професіоналів, з чіткими поясненнями та детальними прикладами.

Кращі книги з цього розділу також стануть корисним подарунком для всіх, хто цікавиться комп’ютерними темами. Ви дізнаєтеся, як приймати обґрунтовані рішення при виборі необхідних алгоритмів і реалізовувати ці алгоритми на мові Python. Книга навчить вас створювати багатоцільові додатки для обробки інформації, яка міститься в зображеннях, тексті, голосових та інших даних.

Тобто, вся приведена інформація актуальна та “свіжа”. Книга ще не набула великої популярності, проте всі, хто вже встиг з нею познайомитись, підкреслюють унікальність та простоту. Чарльз Северанс – доцент клінічного факультету Школи інформації Мічиганського університету, де викладає курси інформатики; він також викладав інформатику в Університеті штату Мічиган. Чарльз намагається спростити бачення Python, як важкої для вивчення мови. Книжка невеликих розмірів, яку можна прочитати за декілька днів. Містить інформацію про написання та блоки коду, функції, структуру даних, динамічну пам’ять.

Книга досліджує перетин мистецтва та математики, зосереджуючись на використанні алгоритмів оптимізації у створенні мистецтва. Знайомить читачів з ідеєю оптимізації та тим, як її можна використовувати для створення вражаючих і візуально привабливих творів мистецтва. Від математичного книги для програмістів моделювання та методів оптимізації до практичних міркувань створення мистецтва за допомогою алгоритмів. Наведено низку прикладів творів мистецтва, створених за допомогою алгоритмів оптимізації, що демонструють різноманітні та творчі можливості цього підходу.

Книга для вивчення мови програмування Python з нуля. Книжка написана так, щоб бути доступною для початківців, з акцентом на інтерактивне навчання та практичні приклади. Охоплює основи програмування мовою Python, включаючи змінні, функції та типи даних, а також більш складні теми, такі як об’єктно-орієнтоване програмування та веб-розробка. Книга також містить вправи та тести для закріплення понять, вивчених у кожному розділі. Текст англійського видання давно став широко використовуваним в університетах усього світу, а також загальноприйнятим довідником для професіоналів.

Програмування – сфера, що постійно розвивається, в ній постійно з’являються нові технології та фреймворки. Щоб бути на крок попереду, важливо мати міцний фундамент з основ програмування та бути обізнаним з новітніми інструментами та методиками. Ми склали список найкращих книг з програмування, які охоплюють різні теми – від базових принципів кодування до складних тем, таких як машинне навчання чи об’єктно орієнтоване програмування. Незалежно від того, чи ви початківець, чи досвідчений розробник, ці книги для програмістів допоможуть вам розширити свої знання.

Книга, яка є вступом до об’єктно-орієнтованих патернів проектування. У книзі використовується поєднання тексту, діаграм і прикладів, щоб пояснити концепції патернів проектування у зрозумілий і цікавий спосіб. Книга охоплює широкий спектр патернів проектування, включаючи креативні, структурні та поведінкові патерни, а також надає практичні приклади реалізації у реальних проектах. Важлива книга про розробку програмного забезпечення. Книга фокусується на важливості написання коду, який легко зрозуміти, легко модифікувати та легко тестувати.

Книги з програмування

Книга присвячена мові програмування Python. На сьогодні це одна з найпопулярніших та найперспективніших мов. Книга допоможе читачеві познайомитися з мовою Python і навчитися використовувати її для написання професійних програм.

Літературу більш абстрактну, по pc science, перекладуть хіба що російською (якщо ми про якісні переклади), бо практично кожен українець знає цю мову достатньо, щоб нею читати. Ви прочитали цю статтю, загуглили цю книжку, а вона виявилась дитячою! Виявляється, світ програмування відкритий навіть для найменших жителів планети. Проте, якщо у вас нема дітей, це не означає, що книжка не буде корисна вам, якщо ви захотіли вивчати програмування. Ви познайомитесь з основними ідеями та концепціями. Цікавий факт, що автор книжки працює старшим розробником General Motors.

Книга Макконнелла «Досконалий код» розповідає саме про це. Зрозумілий та лаконічний стиль написання не викликає труднощів при читанні. В цій книзі можна дізнатися про техніки та методи якісного програмування. Автор підкреслює  важливість конструювання програмного забезпечення та наголошує, що ПО є центральною діяльністю у програмуванні. Це книга, яку можна перечитувати кожного разу, як тільки вона потрапляє до рук.

Так само транслітерацією є слово «лазер» — Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Хто робить винахід, той і дає йому ім”я. Українська термінологія буде тоді, коли будуть українські винаходи. А не навпаки. Ну а російська, любіть її чи ні, це все таки одна з мов міжнародного спілкування. Російськомовну технічну книгу явно куплять більше людей. Певно це більше справа принципу для тих, хто не хоче навчатись російською, але не має доступу до україномовного контенту.На ютюбі з’явилось декілька непоганих україномовних каналів. Є Макдональдс, якщо треба заробляти сьогодні.

Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів. Я колись був українську локалізацію донашого дебагера написав. Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Описані базові концепції програмування, такі як типи даних, керуючі структури, функції та об’єктно-орієнтоване програмування. Також містить розділи, присвячені поглибленим темам, таким як введення/виведення файлів, регулярні вирази та мережеве програмування. Книга написана так, щоб бути доступною як для початківців, так і для професіоналів, з чіткими поясненнями та детальними прикладами. Книжок, присвячених різноманітним програмам і програмуванню, безліч, і новачкові дуже важко зробити правильний вибір. На нього навалюється маса інформації, з якої треба зуміти виділити найактуальніше, найпотрібніше й затребуване для майбутньої професії.

  • — ага, «здійснення», поки не подивився оригінал, взагалі не міг зрозуміти, про що це.
  • Всі вони пов’язані, тому краще читати повністю.
  • Книгу можна використовувати як вичерпний довідник або навчальний посібник.
  • Треба просто стати достатньо кваліфікованним і потім починати писати.
  • Суть в тому, що все настільки швидко змінюється, що після перекладу, сенсу в тому, що переклали вже немає.
  • Прикладну літературу (туторіали для сервісів, бібліотек, мов програмування) перекладати з мови оригіналу змісту нема, бо дуже швидко застаріє.

Крім деталей тієї чи іншої мови в книгах пояснюються алгоритми, тобто типові схеми рішення задач. Правильний вибір і реалізація алгоритму визначають ефективність програми, а також правильність її роботи. Для вирішення складніших завдань можна використовувати С++, за допомогою якого можна створювати операційні системи, утиліти та драйвери. Про принципи програмування за допомогою С++, його алгоритми, ідіоми та патерни можна прочитати в літературі з відповідного розділу сайту. Як технічний редактор допоміг видати книги більш ніж 70 авторам. Також займається консультаціями та написанням сертифікаційних іспитів.

Книги з програмування

Книгу можна використовувати як вичерпний довідник або навчальний посібник. Книга адресована перш за все програмістам-професіоналам. Це вичерпний довідник і методичний посібник з основ програмування на мові Java. Однак це не просто підручник з синтаксису мови.

Книгу можна використовувати не тільки як підручник, а і як довідник. Нажаль книг з програмування українською мовою не так багато, як хотілося. Але все ж є хороші видання, які варто прочитати, навіть якщо ви добре знаєте англійську і можете читати книги в оригіналі. Програмістами не народжуються, ними допомагають стати книги з програмування. Адже навіть найталановитішому фахівцеві потрібно освоїти неабиякий обсяг знань, перш ніж почати творити щось нове, змушуючи комп’ютер робити корисні або просто гарні дії. У цьому розділі зібрано все, що потрібно для освоєння комп’ютерної грамотності в найрізноманітніших проявах.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى